Owoce goji są jednymi z najzdrowszych owoców świata! Wyjątkowo mocny antyutleniacz. Ze względu na substancje, które zawiera, działa przeciw starzeniu się. Zawiera 18 rodzajów aminokwasów, 22 dietetyczne elementy śladowe, witaminę C, witaminy z grupy B, składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk, selen, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy oraz wiele innych. Pod względem wartości odżywczych zaszeregowane są między najbardziej wartościowe owoce naszej planety. Jagody goji zawierają składniki: 6 podstawowych witamin A, B1, B2, B6, C, oraz mnóstwo witaminy E, 11 podstawowych mikroelementów, 22 dietetyczne pierwiastki śladowe, 18 aminokwasów przede wszystkim izoleucyna i tryptofan, 8 polisacharydów, 6 monosacharydów, 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych (niezbędne kwasy tłuszczowe, kwas linolowy i alfa-linolowy, beta-sitosterol oraz inne sterole roślinne), 5 karotenoidów, w tym beta-karoten i zeaksantynę, luteinę, likopen i betakryptoksantynę, ksantofil, wiele pigmentów fenolowych. Uznane są w tradycyjnej medycynie tybetańskiej i chińskiej od ponad 2 tysięcy lat. Stosowane jako środek tonizujący, lek przy chorobach serca, nerek, płuc oraz przy dolegliwościach reumatycznych, przy schorzeniach wątroby, nerek, do oczyszczania krwi, wzmacniania oczu, mięśni i kości. Owoce goji hamują syntezę cholesterolu, zapobiegając przemianom tłuszczowym wątroby. Pomagają w schorzeniach wątroby, wzmacnia i reguluje pracy układu trawiennego, poprawę ostrości widzenia, wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego, poprawia potencję, wzmacnia organizm, korzystnie oddziałuje na ogólną kondycję fizyczną organizmu, opóźnia procesy starzenia.